22 Haziran 2007 Cuma




Bir Kızıldereli atasözü der ki: ''Hiçbir ağaç kendi dalları arasında kavga edecek kadar aptal değildir.''

11 yorum:

batraz dedi ki...

agac dallarının hepsi aslında birdir. bir bedene aittir ve birbirlerinin canını acıtmak kendi canını acıtmak gibi birşeydir vede harbi aptallıktır.

[turshu] dedi ki...

"su halkası" şık olmuş...
ii fikir

aferim lan:)

Assassiyun dedi ki...

ooooooooo ohohohohohooo

yeni bir safya yeni bir heyecan
hadi hayırli ugurli olsun...

zenocadı dedi ki...

batraz..

çok doğru söylemişsin ama bazen insanoğlu kendi dalları arasında o kadar şiddetli kavga ediyor ki kendi canını ve karşısındakini hiçe sayarak..

Dem..

Daha önceden damlalarla ilgili yazdığım yazıyı da gözönüne aldığımızda çok yerinde oldu..Sizler damlarlarsınız ve bu damlalarında sürekliliğinden meydana gelen halkalar da yorumlarınız:)


abrek..

Bir değişiklik olsun renk gelsin dedim ama turshu pek değenmemiş..Arada bir değişiklik iyidir yaa bak yine değiştirdim:)

Adsız dedi ki...

ağaçlarda altta kalan dallar güneş göremez ama köke yakın olduu için en çok suyu onlar alır. üstteki dallar da suyu fazla almamasına rağmen, güneşin ışıklarını fazla alırlar. tek bi gövdeye sahip oldukları içinde bundan hiç şikayetçi değillerdir. Gül gibi geçinip giderler.

insanoğluna gelecek olursak. her nekadar iki ayaklı düşünen canlı tanımı yapılsada. tarih boyunca mükemmel siyasal, sosyal topluluklar oluştursakta. ateşi, tekerleği, yazıyı, parayı bunun yanında bi çok işe yarar icatı yapmış olsakta. gittiğimiz, yerleştiğimiz, kolonileştirdiğimiz her toprak parçasında kendimizi de dahil etmek üzere hayvan ve bitki örtüsünü öldürmüş tek canlılarızdır.
bunun sebebide basittir, doğuştan gelmektedir ve asırlardır böyledir. insanoğlunun içi pislik doludur. bunun farkında olmasakta içsel olarak bu acizliklerimizi örtmeye çalıştık (oluşturduğumuz devlet biçimleri ile, savaşlarımızla, hayatlarımızı güzelleştirmek için yapmış olduğumuz sayısız icatlarla vs.). bunları da tek cumle ile kendimize yontmayı bilmişizdir. 'allah herşeyi bizim için verdi' hal böle oluncada bize asmak, kesmek hakkı doğdu. çünkü herşey bizim için gönderilmişti.
dedim ya insanoğlunun içi pislik dolu çünkü 'bütün deliklerimizden pislik akıyor'

twilightstrip dedi ki...

ben agac degilim ozman.
:(

Nis dedi ki...

Bir ağaç gibi tek ve hür
Bir orman gibi kardeşcesine.....

Onlar hem yalnız hemde birlikte olmayı ne güzelde başarıyorlar darısı bizim başımıza....

ego dedi ki...

buraya bir kızılderili eklemesi yapacağım:

"Ben rüzgarların estiği, gün ışığının önünü kesen hiçbir engelin mevcut olmadığı bozkırda doğdum. Ben herkesin, herşeyin özgürce nefes alıp verdiği; duvarla, çitle, telle çevrilmemiş bozkırda doğdum. Orada ölmek istiyorum. Duvarların arasında değil..."

Şef On Ayı, Komançi Kabilesi

zenocadı dedi ki...

nis evet çok güzel söylemişsin ve Nazım Hikmet'ten verdiğin örnekte konumuza cuk diye oturmuş valla:)

zenocadı dedi ki...

vasati46kromozom kızılderelilerin o güzel felsefelerinden birini bizlerle paylaştığın için sonsuz teşekkürler:)

zenocadı dedi ki...

twilightstrip sen ayrısın sen ağaç değilsin belki ama kardelensin:)