30 Temmuz 2007 Pazartesi

hayatın içinde rol almak..

Kimileri hayatı tiyatro oyununa benzetmiş tarihe baktığımızda..Güzel bir benzetme kanımca.O halde bende yıllardan beri seyirci olarak kaldığım bu oyuna oyuncu olmak onu hissetmek istiyorum.Çok şey de istediğimi düşünmüyorum açıkçası.Başrole gerek yok (gözüm yükseklerde değil yani) küçük de olsa bir rol..

8 yorum:

ego dedi ki...

bence rol almaktan çok suflör olmak daha iyi:) bütün metni biliyorsun ama kimse seni görmüyo. utanmıyorsun yanlış yaptığın zaman. bütün gözler sana bakmıyo ama sensiz bir oyunda olmuyor.
(gizli vazgeçilmez yani;)

Adsız dedi ki...

küçük bir rolle, dışardan seyirci olma arasında pek bi fark yok. küçük rolu oynadığını düşün topu topu beş cümle kuracaksın ve rolun bitince yada rolunun gelmesini bekleyene kadar yine dışardaki seyirci gibi oyunu izlemeye devam ediceksin. en iisimi sen baş rol kap yada kapmaya çalış. şöle uzuuuuunn soluklu bişi olsun, yaptıklarına, uğraştıklarına deesiin!...

zenocadı dedi ki...

vasati46kromozom değişik bir yaklaşım olmuş,okurken bu fikirde hoşuma gitmedi değil,suflör hakkında dediklerin doğruda benim isteklerimle pek örtüşmüyor onun görevi.Ben o anı orda yaşamak istiyorum,perde arkadasından bir şeylerin yapılmasına yardım etmek değil.Yani çorbada tuz olmaktansa,çorbayı yapanın kendisi olmayı tercih ederim:)ne dedim ben yaa,neyse..

zenocadı dedi ki...

İsganbilabi öncelikle neredesin sen yaa özlettin iyice.. İyi demişsin güzel demişsin,tiyatroda rolün büyüğü küçüğü olmaz ama söz konusu hayatsa elbette rolün büyüğü küçüğü oluyor:) Yine de dediğim gibi seyirci olmaktansa o beş cümleyi bile söyleyebilmeyi tercih ederim tabi ki..

Adsız dedi ki...

isganbilabicilik oynuodum tek başıma. dedim bi pencereden kelleyi çıkarıım ne var ne yok mahhallede, sizleri gördüm, terliklerimi giyip dışarı çıktım. hadi yakar top oynayalım...

zenocadı dedi ki...

:)) evt oyanayalıımm..
yaa karabatak gibisn vallaa..

Adsız dedi ki...

nie öle dedin yaa. nerem karabatakmışşşş beniimmm...

ozman ilk ben sölüom topu havaya atarak

ZENOCADIII!!!

yakala bakiim topu.

zenocadı dedi ki...

:):) ayy çok korkarım bn toptan. küçükken çok oynardık aslında durr hele bi önce ısınmam lasımm..ona göre strateji belirlicem..